Skal du plante en ny hæk? Udover bøgehække kan du også vælge mellem mange andre typer haekplanter. Vi har fx avnbøg, taks, liguster, buksbom og ilex på lager, som alle egner sig til at plante som hæk. Herunder finder du alle fordele og ulemper ved hver type hæk, så du hurtigt kan finde ud af, hvilken hækplante du kan vælge til din have eller hegn!

Fordelene ved en hæk

Når du forsøger at finde den rette balance i din have, kan en hæk være løsningen på alle dine problemer. Kunne du tænke dig en grøn have, men værdsætter du også det praktiske ved en terrasse? I en lille have er man ofte tvunget til at indgå et kompromis.

Med en hæk i haven har du ikke dette problem. Hækken giver et grønt udseende, men fylder lidt. Det giver dig mulighed for at udnytte de kvadratmeter, du har til rådighed optimalt.

Taxus baccata: Plantning af takshæk

Taxus baccata er en populær langsomtvoksende hækplanter, der er ideel, hvis du kan lide at skabe lidt ekstra privatliv. Denne hæk er stedsegrøn og er velegnet til lavere hække (fra +-1m) samt til en høj hæk.

Der går dog et stykke tid, før taks får den nødvendige højde. Fordi taks kommer sig godt efter dyb beskæring, kan du holde en takshæk ret smal. Dette gør den også velegnet som en smal lukning.