Have · January 6, 2023

7 tips til små haver

Har du en lille have? Så er der et par enkle tips og tricks, der får det til at se større ud. For selv i en lille have kan du nyde den friske luft og alle de smukke planter og blomster. Den store fordel ved en lille have er, at den kræver mindre vedligeholdelse! Vi håber du får nogle gode ideer.

minimalisme
Gør det ikke for sprudlende, og brug lyse, naturlige farvetoner. Alle slags forskellige farver tilsammen gør det unødigt travlt og får haven til at se mindre ud. Det gælder også havens indretning. Brug for eksempel blomsterpotter i samme farvetone, så det hele udstråler mere ro.

spejle
Et simpelt tip, der skaber mere plads i din have: Brug spejle. Det er velkendt, at spejle får et værelse til at se større ud. Det gælder naturligvis også i haven. Du kan finde forskellige havespejle online.

Store havefliser
Generelt har vi en tendens til at gøre alt lille og valmue i et lille rum. Tør gå stort! Du kender sikkert spidsen om, at du ikke bør lægge en lille sofa i en lille stue. Og selv når det kommer til havefliser, er det bedre ikke at gå efter små sorter. Store fliser får din terrasse, og derfor også din have, til at se større ud.

Involver din have med huset
Gør din have til en forlængelse af dit hjem. På denne måde virker din stue som en del af haven og omvendt. På den måde skaber du mere plads.

Skab dybde
Tænk i lag og skab højdeforskel. For eksempel kan du oprette en forhøjet terrasse og en hævet kant. En sti, der smalner smalt, fungerer også.

Højden i
Brug også højden på din have. For eksempel kan du sætte en pergola op eller hænge plantager på dit hegn. Den lodrette have er alt raseri i disse dage. Du kan også hænge lodrette plantemaskiner i din have! For eksempel på væggen i dit haveskur eller på husets ydervæg.

Vil du vide, hvordan du bruger en pergola i haven? Læs vores blog for en pergola i din have.

Eksponering
Tænk også over en belysningsplan. Især i en lille have kan en enkelt lampe gøre en stor forskel. På denne måde kan du også nyde din have om aftenen, og selvfølgelig ser en oplyst have større ud om aftenen.