Have · March 6, 2023

Ukrudt i din have? Sådan kommer du ud af det

 

Ingen kan lide ukrudt. Hvis du har omhyggeligt klargjort din have, vil det irriterende grønt krybe op. Vi giver dig nogle tips til at slippe af med ukrudt.

Det er nogle gange svært at skelne mellem ukrudt og sunde planter. Nogle typer ukrudt er slet ikke så grimme. For eksempel mælkebøtten. Det er derfor op til dig som gartner eller kvinde at bestemme, hvad du gør og ikke ønsker i din have.

 

træk dem ud
Den mest oplagte måde: træk ukrudtet ud. Dette kan være ret svært. Heldigvis har du mange typer værktøjer til at hjælpe dig med dette, såsom en ukrudtsplukker eller skraber. Sørg for at trække ukrudtsroden ud og det hele, ellers vokser den tilbage.

Bunddække
Den bedste måde at sikre, at ukrudt ikke får en chance for at trives? Ved at sørge for at noget andet vokser. Sørg først for, at jorden mellem dine planter og blomster er ryddet ved at fjerne alt ukrudt, f.eks. Ved hjælp af en hakke. Læg derefter et bunddæksel. Ukrudt har ikke en chance!

Naturligt pesticid
Vi er ikke særlig glade for giftige stoffer i vores have. Heldigvis kan du også lave et naturligt pesticid. Eddike er meget velegnet til dette. Brug for eksempel simpel køkkeneddike.

Der er forskellige meninger om, hvorvidt du skal bruge stoffet i sin rene form, eller om det er bedre at fortynde det. I ufortyndet form er effekten ekstra stærk. Du kan også fortynde det med lidt vand. Tip: tilsæt også lidt salt til blandingen. Desværre er denne måde ikke så miljøvenlig.

Drys salt på det
Om vinteren bruger du den til at få is til at forsvinde. Og det er også meget effektivt til bekæmpelse af ukrudt. Vær forsigtig, hvor du drysser det, du vil ikke ødelægge dine “gode planter”. Så drys det for eksempel på din terrasse for at ødelægge ukrudtet, der vokser mellem dine fliser. Denne måde at bekæmpe ukrudt på er i øvrigt kontroversiel: regeringen foretrækker, at du ikke gør dette.

Kogende vand
Du skal være meget forsigtig med dette, men det virker. Hæld kogende vand på ukrudtet. Gør dette et par gange, for en gang imellem kommer du ikke til roden af ​​ukrudtet. Omkring tre til seks gange burde give en løsning. En meget bæredygtig løsning!

brænde væk
Afbrænding af ukrudt er en meget effektiv måde at slippe af med dem hurtigt. Du har særlige ukrudtsbrændere til dette.